Topinamburové chipsy

Topinambury jsou zdravější náhražkou brambor. Mají méně škrobu a vlákniny, neobsahují mnoho kalorií, ale příjemně zasytí. Zkuste v troubě pečené chipsy podle výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • topinambury
  • olivový olej
  • hrubá sůl

Topinambury důkladně omyjeme kartáčem a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Položíme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubou solí a sušíme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů asi hodinu.

Občas chipsy otočíme. Dáváme pozor, aby se nespálily. Topinamburové chipsy připravujeme z většího množství, při sušení se scvrknou zhruba o polovinu.

Související

  • Pečená mrkev s koriandrem

    Velmi zdravou přílohou může být pečená mrkev. Okořeňte ji koriandrem, který je zdrojem látek pomáhajících v boji proti rakovině, diabetu, obezitě a srdečním chorobám.

  • Ohnivé aztécké arašídy s kakaem

    Arašídy patří mezi potraviny s prokázanými pozitivními účinky na lidské zdraví. Jako drobnou delikatesu můžete připravit ohnivé arašídy. Recept nabízí výživová poradkyně.

  • Zapečená růžičková kapusta

    Mezi nejzdravější potraviny patří kapusta. Velmi jednoduchým jídlem, které se hodí jako předkrm, příloha i lehká večeře, je zapečená růžičková kapusta.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.