Pečená mrkev s koriandrem
Velmi zdravou přílohou může být pečená mrkev. Okořeňte ji koriandrem, který je zdrojem látek pomáhajících v boji proti rakovině, diabetu, obezitě a srdečním chorobám, radí odbornice na zdravou výživu Štěpánka Kutišová.
Ingredience
- asi ¾ kilogramu opraných karotek
- 2 polévkové lžíce rozpuštěného přepuštěného másla (ghí)
- 2 polévkové lžíce drcených koriandrových semínek
- špetka soli
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.
Umyté karotky potřeme rozpuštěným máslem, posypeme koriandrovými semínky a solí. Rozložíme na pečicí papír na plechu.
Pečeme a každých 15 až 20 minut karotky otočíme. Celkem pečeme asi 40 minut, než půjdou snadno rozkrojit nožem.
Vyjmeme z trouby a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka