Pečená rýže s houbami v troubě

Jako zdravou lehkou večeři, případně i přílohu k masu můžete podávat pečenou rýži s houbami. Příprava je snadná. Recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 80 gramů rýže
  • 100 až 200 gramů houbové směsi
  • 1 zelená paprika
  • 1 zralé rajče
  • 1 až 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • cibule
  • pepř
  • sůl

Rozpůlíme česnek a opečeme ho do zlatova na pánvi s olivovým olejem. Dáme stranou pro pozdější použití.

Do stejného oleje přidáme krájenou cibuli a papriku a houby. Opékáme několik minut, přidáme pepř a nakrájené rajče a necháme ještě 5 minut.

Zamícháme a přidáme dvojnásobné množství vody než rýže. Přidáme česnek, dosolíme a necháme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut, až se rýže uvaří.

Související

  • Kuřecí jáhlové rizoto

    Mezi velice výživné suroviny patří jáhly. Jsou bezlepkové a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přemýšlíte, co z nich uvařit? Zkuste třeba jednoduché rizoto.

  • Zapečená růžičková kapusta

    Mezi nejzdravější potraviny patří kapusta. Velmi jednoduchým jídlem, které se hodí jako předkrm, příloha i lehká večeře, je zapečená růžičková kapusta.

  • Limetkovo-medové kuřecí kousky s avokádovým dipem

    Lehce stravitelné drůbeží maso s omáčkou z avokáda může být skvělou zdravou večeří. O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser