Pečená rýže s houbami v troubě
Jako zdravou lehkou večeři, případně i přílohu k masu můžete podávat pečenou rýži s houbami. Příprava je snadná. Recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
- 80 gramů rýže
- 100 až 200 gramů houbové směsi
- 1 zelená paprika
- 1 zralé rajče
- 1 až 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- cibule
- pepř
- sůl
Rozpůlíme česnek a opečeme ho do zlatova na pánvi s olivovým olejem. Dáme stranou pro pozdější použití.
Do stejného oleje přidáme krájenou cibuli a papriku a houby. Opékáme několik minut, přidáme pepř a nakrájené rajče a necháme ještě 5 minut.
Zamícháme a přidáme dvojnásobné množství vody než rýže. Přidáme česnek, dosolíme a necháme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut, až se rýže uvaří.
Související
-
Kuřecí jáhlové rizoto
Mezi velice výživné suroviny patří jáhly. Jsou bezlepkové a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přemýšlíte, co z nich uvařit? Zkuste třeba jednoduché rizoto.
-
Zapečená růžičková kapusta
Mezi nejzdravější potraviny patří kapusta. Velmi jednoduchým jídlem, které se hodí jako předkrm, příloha i lehká večeře, je zapečená růžičková kapusta.
-
Limetkovo-medové kuřecí kousky s avokádovým dipem
Lehce stravitelné drůbeží maso s omáčkou z avokáda může být skvělou zdravou večeří. O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.