Zapečená růžičková kapusta
Mezi nejzdravější potraviny patří kapusta. Velmi jednoduchým jídlem, které se hodí jako předkrm, příloha i lehká večeře, je zapečená růžičková kapusta. Svůj recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
- 500 gramů růžičkové kapusty
- 20 gramů másla
- 50 gramů strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
Uvaříme kapustičky. Předem je lehce nakrojíme zespodu do kříže, aby se vařily kratší dobu a rovnoměrně. Vaříme v páře s malým množstvím vody, ne více než 10 až 15 minut.
Pak kapustičky osolíme, opepříme, dáme do malé máslem vymazané formy, posypeme parmezánem a krátce zapečeme při 180 stupních.
Související
-
Zapékaná brokolice
Brokolice zvyšuje imunitu, podporuje srdce a cévy, brání poškození lidského plodu i mozku. Lehké zdravé jídlo připravíte, když ji zapečete s bramborami, tvarohem a vejci.
-
Narychlo osmahnutý špenát
Špenát obsahuje mnoho vitamínů a dalších prospěšných látek. V kuchyni ho můžete využít nejrůznějšími způsoby, ale pokud nemáte mnoho času, stačí jen rychle osmahnout.
-
Zapečený fenykl s česnekem
Fenykl má specifickou, mírně nasládlou kořenitou chuť. Pokud ho zapečeme, můžeme ho podávat i jako samostatný pokrm. O recept se podělila Štěpánka Kutišová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.