Narychlo osmahnutý špenát

Špenát obsahuje mnoho vitamínů a dalších prospěšných látek. V kuchyni ho můžete využít nejrůznějšími způsoby, ale pokud nemáte mnoho času, stačí jen rychle osmahnout. Recept připomněla Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 300 gramů syrového očištěného špenátu
  • 1 nakrájený stroužek česneku
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl, pepř
  • kajenský pepř nebo trochu vloček chilli podle chuti

Omytý špenát dáme okapat do cedníku. Ve větším kastrolu rozehřejeme olivový olej a vhodíme do něj česnek. Osmahneme do zavonění.

Přidáme špenát. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kajenského pepře nebo chilli.

Zakryjeme a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 3 až 4 minuty. Sporák vypneme, když je špenát ještě hezky zelený, zastříkneme citronovou šťávou a podáváme.

Související