Narychlo osmahnutý špenát
Špenát obsahuje mnoho vitamínů a dalších prospěšných látek. V kuchyni ho můžete využít nejrůznějšími způsoby, ale pokud nemáte mnoho času, stačí jen rychle osmahnout. Recept připomněla Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.
- 300 gramů syrového očištěného špenátu
- 1 nakrájený stroužek česneku
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- sůl, pepř
- kajenský pepř nebo trochu vloček chilli podle chuti
Omytý špenát dáme okapat do cedníku. Ve větším kastrolu rozehřejeme olivový olej a vhodíme do něj česnek. Osmahneme do zavonění.
Přidáme špenát. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kajenského pepře nebo chilli.
Zakryjeme a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 3 až 4 minuty. Sporák vypneme, když je špenát ještě hezky zelený, zastříkneme citronovou šťávou a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.