-
3 recepty na borůvkové knedlíky – klasické venkovské, tvarohové se žahourem a chlastací
Borůvky jsou prevencí proti očním poruchám, zlepšují náladu, léčí bolístky v ústech a hodí se pro diabetiky. Proč si z nich tedy nepřipravit typickou sladkou dobrotu?
-
Letní ovocné hity: osvěžující sorbet a dezert flameri
Ovocné sorbety v létě letí. Skvěle osvěží a navíc jsou zdravé. Sorbet je vlastně ovocná zmrzlina nebo chladivý zmrzlinový nápoj. Doporučuje se podávat po hlavním pokrmu.
-
Pravé italské risotto
Když jede kuchař Petr Stupka na dovolenou, vždy tam i vaří. Stačí nakoupit místní suroviny a dobrota je na stole. Přivezl tak inspiraci třeba na pravé italské rizoto.
-
Jak využít jahody? Bublanina, jahodový dort s tvarohem, tartar, osvěžující koktejly
Jahody jsou symbolem začínajícího léta a také blahodárným zdrojem síly a energie. Pomáhají mimo jiné očistit tělo od jedovatých látek a zmírnit některé obtíže při trávení.
-
Doplňky ke grilovanému masu – salsa, dipy, cibulové čatní, bylinkové máslo
Šťavnaté maso z grilu patří v létě k nejoblíbenějším pokrmům. Čím ho ale na talíři doplnit? Petr Stupka nabízí několik tipů. Nebojte se také zapojit vlastní fantazii.
-
Grilování – fígle, recepty na marinády, jak opéct rybu, sýr, ovoce
V dnešní době máme celou řadu možností, jak opékat maso a další pochutiny. Využít můžete živý oheň, plynové grily, elektrické grily nebo kameny rozehřívané nad žárem
-
Krémová chřestová polévka
Nevyhazujte odřezky z chřestu. Můžete z nich připravit chutnou polévku. O svůj recept se podělil kulinář Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování.
-
Vaječná tlačenka s houbami
„Vaječná tlačenka je velmi populární. Já ji rád připravuji i ve variantě s kyselými houbami, které vytvoří zajímavou mozaiku,“ říká kulinář Petr Stupka. Zkuste jeho recept.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka