Kančí maso v kapustě s bramborami

Dostali jsme se k masu z divočáka a hledáte inspiraci, jak s ním naložit? Kulinář Petr Stupka doporučuje svůj recept, který kombinuje kančí kousky s kapustou a také řapíkatým celerem.

Ingredience
  • 600 gramů kančí plece, či krkovice
  • 400 gramů kapusty
  • 150 gramů řapíkatého celeru
  • 100 gramů cibule
  • 70 gramů slaniny
  • 30 gramů česneku
  • 60 gramů sádla
  • sůl
  • drcený kmín
  • brambory

Maso nakrájejte na stejnoměrné kousky. Osolte, okmínujte, doplňte česnekem a mírně podlité vodou dejte péci do trouby při teplotě 140 stupňů asi 30 minut.

Stejnoměrně nakrájenou kapustu spařte vroucí vodou a nechte krátce odstát.

V kastrolu opečte na sádle cibuli s částí slaniny a kmínem. Když cibule začne zlátnout, přidejte nasekaný česnek a řapíkatý celer. Krátce vše opečte. Pak přidejte spařenou a okapanou kapustu, sůl a trochu vody. Zeleninu nechte asi pět minut dusit pod poklicí.

V závěrečné fázi maso intenzivně dopékejte na 170 stupňů, aby se opeklo. Poté k němu přidejte kapustu, oškrábejte spečeninu ze stran nádoby a vše dopékejte, aby se chutě spojily.

Zbylou slaninu rozpečte a přelijte nakonec přes podávanou směs. Ideální přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.

Související

  • Záhorácký závitek s kysaným zelím

    Závitek z rozklepaného vepřového masa naplněný směsí cibule, špeku a kysaného zelí možná znáte pod názvem oravský vrabec, případně i jiným. Na názvu ale nezáleží.

  • Dýňová polévka

    Populární polévka z dýně hokaido a další zeleniny patří k závěru léta. Je jen na vás, jak její chuť doladíte. Recept kulináře Petra Stupky preferuje orientální styl.

  • Lotrinský králík

    Jak upéct králíka? Kulinář Petr Stupka přináší inspiraci z Lotrinska, tedy území na severovýchodě Francie. Maso tu pečou se zeleninou, prorostlou slaninou a bílým vínem.