Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Adventní punč, vánoční čajové cukroví a k tomu inovace na roládu z kuřete
Adventní punč a k němu originální ořechový chlebíček doporučí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. K tomu přidá iinovaci na roládu z kuřete a další tipy.
-
Vánoční punčový chlebíček
Jednoduché a trvanlivé sladké pečivo, které se skvěle hodí ke všem horkým nápojům. Kulinář Petr Stupka ho rád podává s vánočním punčem, vyzkoušejte jeho recept.
-
Perníkové čarování, aneb: Vánoční perníčky na mnoho způsobů
Poslechněte si různé variace pro přípravu vánočních perníčků včetně bezlepkových. Originální recept na věhlasný perník norimberský.
-
Těstovinové slané i sladké variace
Těstoviny ze všech stran probere kulinář Petr Stupka v Kuchařském čarování. Podělí se o své italské zážitky a nápady, pak přidá i recepty na těstoviny na sladký způsob.
-
Těstoviny s kapustou
Tip na jednoduché jídlo, které se hodí k obědu i večeři, přináší autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Připravte podle jeho receptu těstoviny s kapustou a slaninou.
-
Svatomartinská husa a chuťovky z Itálie
Pečená husa a oslava patří ke svátku svatého Martina, proto Petr Stupka poradí, jak husu upéct, aby byla opravdu vynikající. K tomu přidá pár chuťovek z cesty po Itálii.
-
Jak správně péct svatomartinskou husu? Nejprve na prsou, pak na zádech
Když se pustíte do přípravy velké drůbeže, je nutné počítat s pozvolným a dlouhodobým pečením. Naprosto zásadní je zároveň průběžné podlévání a přelévání.
-
Králík na talíři
Konzumace králičího masa v Česku se zvyšuje, receptů ale zatím v kuchařských knihách mnoho není. Kulinář Petr Stupka proto nabízí své tipy, jak jemné dietní maso zpracovat.
-
Lotrinský králík
Jak upéct králíka? Kulinář Petr Stupka přináší inspiraci z Lotrinska, tedy území na severovýchodě Francie. Maso tu pečou se zeleninou, prorostlou slaninou a bílým vínem.
-
Zvěřina a také světoznámý koláč, který vznikl omylem
Jak zpracovat zvěřinu, poradí kulinář Petr Stupka. Podělí se o variace na téma ragú a tipy na nejlepší pečínku. Řeč ale bude i o světoznámém koláči, který vznikl omylem.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »