Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Oblíbené speciality Petra Stupky
V Kuchařském čarování tentokrát kulinář Petr Stupka představí své oblíbené speciality, které mají místo i v jeho nové knize Co mám zase, sakra, vařit!?
-
Pochoutky ze staré Šumavy a z Japonska
Několik starodávných receptů na šumavské pochoutky nabídne v Kuchařském čarování Petr Stupka. Poté vzpomene na svou cestu do Japonska, odkud si přivezl spoustu inspirace.
-
Zvěřinové ragú s jeřabinami
Jeřabinový kompot, švestková povidla, kořenovou zeleninu a zvěřinu spojuje recept na ragú, které rád připravuje kulinář Petr Stupka. Jídlo má podzimní příchuť.
-
Svatomartinská pečínka, zelí na několik způsobů a lokše
Svatomartinské posvícení bude v Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka vysvětlí, co je konfitování a jestli je pomalé pečení lepší než klasické. Připraví zelí na lokše.
-
Ořechová nádivka
Máte chuť na zajímavou nádivku? Zkuste ořechovou podle receptu kulináře Petra Stupky. Můžete ji podávat jako originální přílohu k pečené drůbeži i jako samostatný pokrm.
-
V hlavní roli ryby
V Kuchařském čarování uslyšíte jak na základní způsoby úpravy ryb, inspiraci pro všední i sváteční stůl a k tomu originální reportáž na téma ryby přímo z Japonska.
-
Japonská inspirace Petra Stupky: Japonské palačinky jsou sametem v puse
Dušičkové čarování, starodávné zvyky, pohanské i středověké recepty pečené boží kosti a dušičky a k tomu ještě japonská inspirace přímo z Japonska.
-
Brambory na nekonečně mnoho způsobů
Brambory na nekonečně mnoho způsobů zvolil jako téma svého Kuchařského čarování kulinář Petr Stupka. Nabídne starodávné recepty i tipy na moderní kombinace.
-
Bramborový koláč se sýrem
Slaný a bezlepkový je koláč, který doporučuje kulinář Petr Stupka. Základ tvoří těsto z vařených brambor, chuť doladí náplň se sýrem, slaninou a pórkem.
-
Tipy pro správný rajčatový potěr na pizzu a červený sametový dort
V dotazech posluchačů našel tentokrát kulinář Petr Stupka inspiraci pro své Kuchařské čarování. První z nich zněl: Jak udělat ten správný rajčatový potěr na pizzu?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »