Limetkovo-medové kuřecí kousky s avokádovým dipem
Lehce stravitelné drůbeží maso s omáčkou z avokáda může být skvělou zdravou večeří. O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
- 2 až 3 kuřecí prsa
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- ¼ šálku medu
- 2 pokrájené česnekové stroužky
- šťáva z jedné limetky
- 2 zralá avokáda
- ¼ šálku kvalitního jogurtu
- šťáva z poloviny limetky
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Zahřejeme olivový olej v kastrolu a vložíme kuřecí kousky. Jakmile se kuře zatáhne (ztratí se růžová barva), přidáme med, česnek a limetkovou šťávu.
Zatímco se kuře griluje, připravíme dip. V míse vidličkou rozmačkáme avokádo, přidáme jogurt, limetkovou šťávu a mixujeme elektrickým mixérem, dokud není směs jemná a hladká.
Jakmile je kuře měkké a dobře restované, sundáme z plotny. Kousky kuřete napícháme na špejličky a podáváme s avokádovým dipem.
Související
-
Kuřecí minutka s mangem
Lehké jídlo s nádechem exotiky můžete připravit, pokud doma kromě kuřecího masa najdete také mango a zázvor. Recept na zdravou minutku nabídla Štěpánka Kutišová.
-
Zapečená růžičková kapusta
Mezi nejzdravější potraviny patří kapusta. Velmi jednoduchým jídlem, které se hodí jako předkrm, příloha i lehká večeře, je zapečená růžičková kapusta.
-
Kuře s paprikami
Kuřecí maso připravené společně se zeleninou, to je zdravý a chutný oběd. O svůj osvědčený recept se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.