Limetkovo-medové kuřecí kousky s avokádovým dipem

Lehce stravitelné drůbeží maso s omáčkou z avokáda může být skvělou zdravou večeří. O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 2 až 3 kuřecí prsa
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku medu
  • 2 pokrájené česnekové stroužky
  • šťáva z jedné limetky
  • 2 zralá avokáda
  • ¼ šálku kvalitního jogurtu
  • šťáva z poloviny limetky

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Zahřejeme olivový olej v kastrolu a vložíme kuřecí kousky. Jakmile se kuře zatáhne (ztratí se růžová barva), přidáme med, česnek a limetkovou šťávu.

Zatímco se kuře griluje, připravíme dip. V míse vidličkou rozmačkáme avokádo, přidáme jogurt, limetkovou šťávu a mixujeme elektrickým mixérem, dokud není směs jemná a hladká.

Jakmile je kuře měkké a dobře restované, sundáme z plotny. Kousky kuřete napícháme na špejličky a podáváme s avokádovým dipem.

Související

  • Kuřecí minutka s mangem

    Lehké jídlo s nádechem exotiky můžete připravit, pokud doma kromě kuřecího masa najdete také mango a zázvor. Recept na zdravou minutku nabídla Štěpánka Kutišová.

  • Zapečená růžičková kapusta

    Mezi nejzdravější potraviny patří kapusta. Velmi jednoduchým jídlem, které se hodí jako předkrm, příloha i lehká večeře, je zapečená růžičková kapusta.

  • Kuře s paprikami

    Kuřecí maso připravené společně se zeleninou, to je zdravý a chutný oběd. O svůj osvědčený recept se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.