Limetkovo-medové kuřecí kousky s avokádovým dipem
Lehce stravitelné drůbeží maso s omáčkou z avokáda může být skvělou zdravou večeří. O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
- 2 až 3 kuřecí prsa
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- ¼ šálku medu
- 2 pokrájené česnekové stroužky
- šťáva z jedné limetky
- 2 zralá avokáda
- ¼ šálku kvalitního jogurtu
- šťáva z poloviny limetky
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Zahřejeme olivový olej v kastrolu a vložíme kuřecí kousky. Jakmile se kuře zatáhne (ztratí se růžová barva), přidáme med, česnek a limetkovou šťávu.
Zatímco se kuře griluje, připravíme dip. V míse vidličkou rozmačkáme avokádo, přidáme jogurt, limetkovou šťávu a mixujeme elektrickým mixérem, dokud není směs jemná a hladká.
Jakmile je kuře měkké a dobře restované, sundáme z plotny. Kousky kuřete napícháme na špejličky a podáváme s avokádovým dipem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.