Limetkovo-medové kuřecí kousky s avokádovým dipem

Lehce stravitelné drůbeží maso s omáčkou z avokáda může být skvělou zdravou večeří. O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 2 až 3 kuřecí prsa
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku medu
  • 2 pokrájené česnekové stroužky
  • šťáva z jedné limetky
  • 2 zralá avokáda
  • ¼ šálku kvalitního jogurtu
  • šťáva z poloviny limetky

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Zahřejeme olivový olej v kastrolu a vložíme kuřecí kousky. Jakmile se kuře zatáhne (ztratí se růžová barva), přidáme med, česnek a limetkovou šťávu.

Zatímco se kuře griluje, připravíme dip. V míse vidličkou rozmačkáme avokádo, přidáme jogurt, limetkovou šťávu a mixujeme elektrickým mixérem, dokud není směs jemná a hladká.

Jakmile je kuře měkké a dobře restované, sundáme z plotny. Kousky kuřete napícháme na špejličky a podáváme s avokádovým dipem.

    Mohlo by vás zajímat