Kuře s paprikami
Kuřecí maso připravené společně se zeleninou, to je zdravý a chutný oběd. Receptů existuje nespočet, o svůj osvědčený se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 cibule pokrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku pokrájené najemno
- 1 pokrájená chilli paprička
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1/3 hrnku suchého bílého vína
- 3 pečené papriky pokrájené na plátky
- sůl, pepř, bazalka
Rozehřejeme kastrol s olejem a opečeme kuře ze všech stran. Kuře vyjmeme a dáme stranou.
Do kastrolu vhodíme cibuli, česnek, chilli a restujeme pět minut doměkka. Poté přidáme drcená rajčata, víno a za občasného míchání přivedeme k varu.
Vložíme zpět kuře, přidáme pečené papriky, dochutíme solí a pepřem. Zakryjeme pokličkou a vaříme 30 až 40 minut, dokud není kuře měkké. Poté případně dochutíme a podáváme s čerstvou bazalkou.
Související
-
Pečené kuře s rozmarýnem
Rozmarýn je bylinka, která dodává lahodnou chuť pokrmům, ale také má mnohé pozitivní účinky na lidské zdraví. Její sílu můžete využít třeba při pečení kuřete.
-
Kuře v sýru pečené na rajčatech
V pořadu Kuchařské čarování se Petr Stupka podělil už o nespočet receptů. Jeden z nich pochází ze Švýcarska. Zkuste jednoduché a chutné kuře v sýru pečené na tomatech.
-
Pravá rajčatová omáčka
Rajčata jsou bohatým zdrojem vitaminu C, draslíku a dalších zdraví prospěšných látek. Jedním z klasických pokrmů, které z nich můžete připravit, je rajčatová omáčka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.