Kuře s paprikami

Kuřecí maso připravené společně se zeleninou, to je zdravý a chutný oběd. Receptů existuje nespočet, o svůj osvědčený se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 1 cibule pokrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku pokrájené najemno
  • 1 pokrájená chilli paprička
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1/3 hrnku suchého bílého vína
  • 3 pečené papriky pokrájené na plátky
  • sůl, pepř, bazalka

Rozehřejeme kastrol s olejem a opečeme kuře ze všech stran. Kuře vyjmeme a dáme stranou.

Do kastrolu vhodíme cibuli, česnek, chilli a restujeme pět minut doměkka. Poté přidáme drcená rajčata, víno a za občasného míchání přivedeme k varu.

Vložíme zpět kuře, přidáme pečené papriky, dochutíme solí a pepřem. Zakryjeme pokličkou a vaříme 30 až 40 minut, dokud není kuře měkké. Poté případně dochutíme a podáváme s čerstvou bazalkou.

Související

  • Pečené kuře s rozmarýnem

    Rozmarýn je bylinka, která dodává lahodnou chuť pokrmům, ale také má mnohé pozitivní účinky na lidské zdraví. Její sílu můžete využít třeba při pečení kuřete.

  • Kuře v sýru pečené na rajčatech

    V pořadu Kuchařské čarování se Petr Stupka podělil už o nespočet receptů. Jeden z nich pochází ze Švýcarska. Zkuste jednoduché a chutné kuře v sýru pečené na tomatech.

  • Pravá rajčatová omáčka

    Rajčata jsou bohatým zdrojem vitaminu C, draslíku a dalších zdraví prospěšných látek. Jedním z klasických pokrmů, které z nich můžete připravit, je rajčatová omáčka.