Kuřecí minutka s mangem
Lehké jídlo s nádechem exotiky můžete připravit, pokud doma kromě kuřecího masa najdete také mango a zázvor. Recept na zdravou minutku nabídla Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
- 4 kuřecí řízky na nudličky
- 1 zralé mango
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2,5 centimetru čerstvého strouhaného zázvoru
- 150 gramů podélně rozpůlených lusků
- 2 stonky řapíkatého celeru na plátky
- 1 žlutá paprika na proužky
- 4 jarní cibulky na kolečka
- 2 lžíce oleje
- mořská sůl, pepř
- šťáva z ½ citronu
- 2 lžíce jablečné šťávy
- 1 lžíce balzamika
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Mango shora rozkrojíme těsně u pecky. Na obou polovinách manga vyznačíme čtverečkovou síť, aniž bychom nožem prořízli slupku. Slupku obrátíme vnitřní stranou směrem ven, takže se dužina otevře jako vějíř a jednotlivé kostičky odřízneme. Dáme stranou.
V pánvi rozpálíme olej. Přidáme česnek a zázvor s kuřetem a mícháme 3 minuty. Přidáme lusky, řapíkatý celer a žlutou papriku a mícháme 4 minuty. Přidáme jarní cibulku, mango, sůl a pepř a mícháme ještě 2 minuty.
V malé mističce smícháme citronovou šťávu s jablečnou šťávou, octem balzamico a medem. Přidáme do pánve a pečeme ještě 2 minuty. Přidáme koriandr a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka