Těstoviny s kapustou
Tip na jednoduché jídlo, které se hodí k obědu i večeři, přináší autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Připravte si podle jeho receptu těstoviny s kapustou a slaninou.
- 400 gramů kvalitních těstovin, nejlépe z tvrdé pšenice semoliny
- 500 gramů mladé kapusty
- 200 gramů anglické slaniny
- 1 velká cibule
- 6 stroužků česneku
- olivový olej
- 100 až 150 mililitrů smetany ke šlehání
- 30 gramů parmazánu, nebo sýru typu grana padano
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Těstoviny uvařte v dostatečně osolené vodě. Hlavně je včas sceďte, případně zchlaďte, pokud je nebudete ihned dodělávat, aby se nerozvařily. Uvařené těstoviny promíchejte s trochou olivového oleje proti slepování.
Očištěnou kapustu nakrájejte na hrubší nudle (silná žebra listů vyřízněte) a spařte vroucí vodou. Poté sceďte a nechte okapat.
Na pánvi, či v kastrolu osmahněte na oleji nejprve drobně posekanou cibulku, poté na plátky krájený česnek. Přidejte nitky krájené slaniny. Když se rozpečou, zasypte vše spařenou kapustou. Osolte a kratičce nechte zadusit.
Pak přidejte smetanu, strouhaný sýr a opět nechte dvě až tři minuty podusit. Tuto směs nakonec vmíchejte do uvařených těstovin a podávejte pomleté směsí pepřů.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka