Těstoviny s kapustou

Tip na jednoduché jídlo, které se hodí k obědu i večeři, přináší autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Připravte si podle jeho receptu těstoviny s kapustou a slaninou.

Ingredience
  • 400 gramů kvalitních těstovin, nejlépe z tvrdé pšenice semoliny
  • 500 gramů mladé kapusty
  • 200 gramů anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 6 stroužků česneku
  • olivový olej
  • 100 až 150 mililitrů smetany ke šlehání
  • 30 gramů parmazánu, nebo sýru typu grana padano
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Těstoviny uvařte v dostatečně osolené vodě. Hlavně je včas sceďte, případně zchlaďte, pokud je nebudete ihned dodělávat, aby se nerozvařily. Uvařené těstoviny promíchejte s trochou olivového oleje proti slepování.

Očištěnou kapustu nakrájejte na hrubší nudle (silná žebra listů vyřízněte) a spařte vroucí vodou. Poté sceďte a nechte okapat.

Na pánvi, či v kastrolu osmahněte na oleji nejprve drobně posekanou cibulku, poté na plátky krájený česnek. Přidejte nitky krájené slaniny. Když se rozpečou, zasypte vše spařenou kapustou. Osolte a kratičce nechte zadusit.

Pak přidejte smetanu, strouhaný sýr a opět nechte dvě až tři minuty podusit. Tuto směs nakonec vmíchejte do uvařených těstovin a podávejte pomleté směsí pepřů.

Související

  • Jednoduché pokrmy s kuskusem a bulgurem, hummus z cizrny a indická čočka

    Orientální inspirace se podle kulináře Petra Stupky výborně hodí do letní kuchyně. Doporučuje využít kuskus, jehož příprava je velice rychlá, nebo obilnou trhanku bulgur.

  • Minestrone z Lombardie

    Čas od času se hodí okrášlit jídelníček zahraničním receptem. Zkusit můžete třeba klasickou italskou polévku minestrone. Jak ji správně připravit, zjistil Petr Stupka

  • Jemná indická omáčka

    Recepty z Dálného východu mohou skvěle zpestřit váš jídelníček. Vůbec se jich nemusíte bát. Zkuste připravit třeba jemnou indickou omáčku, která se podává s rýží.