Pečená dýně jako příloha
Dýně prospívá trávení, doporučuje se i při různých chorobách. Můžete ozvláštnit svůj jídelníček a připravit z ní chutnou přílohu. Recept je velmi jednoduchý.
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvé byliny (saturejka, rozmarýn...)
Dýni opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky asi 3 centimetry široké. Oranžovou Hokkaido dýni nemusíme loupat, ostatní druhy loupeme.
Naklademe na plech na pečicí papír. Postříkáme olivovým olejem, osolíme, opepříme, nasypeme bylinky a při 220 stupních 20 minut pečeme.
Poté vyjmeme z trouby, otočíme a 15 minut dopékáme, teplotu můžeme zmírnit.
Související
-
Kuřecí jáhlové rizoto
Mezi velice výživné suroviny patří jáhly. Jsou bezlepkové a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přemýšlíte, co z nich uvařit? Zkuste třeba jednoduché rizoto.
-
Placičky s tuňákem
Výrazně nasládlou chuť mají batáty. Můžete je využít jako zpestření jídelníčku místo obvyklých brambor. Osvědčený je například recept na placičky s tuňákem.
-
Houbovo-bylinková frittata
Vejce se hodí jako jednoduchá a výživná večeře. Můžete je doplnit houbami a bylinkami a upéct chutnou omeletu. O svůj recept se podělila dietoložka Štepánka Kutišová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser