Pečená dýně jako příloha

Dýně prospívá trávení, doporučuje se i při různých chorobách. Můžete ozvláštnit svůj jídelníček a připravit z ní chutnou přílohu. Recept je velmi jednoduchý.

Ingredience
  • 1 středně velká dýně Hokkaido
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé byliny (saturejka, rozmarýn...)

Dýni opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky asi 3 centimetry široké. Oranžovou Hokkaido dýni nemusíme loupat, ostatní druhy loupeme.

Naklademe na plech na pečicí papír. Postříkáme olivovým olejem, osolíme, opepříme, nasypeme bylinky a při 220 stupních 20 minut pečeme.

Poté vyjmeme z trouby, otočíme a 15 minut dopékáme, teplotu můžeme zmírnit.

Mohlo by vás zajímat