Pečená dýně jako příloha
Dýně prospívá trávení, doporučuje se i při různých chorobách. Můžete ozvláštnit svůj jídelníček a připravit z ní chutnou přílohu. Recept je velmi jednoduchý.
Ingredience
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvé byliny (saturejka, rozmarýn...)
Dýni opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky asi 3 centimetry široké. Oranžovou Hokkaido dýni nemusíme loupat, ostatní druhy loupeme.
Naklademe na plech na pečicí papír. Postříkáme olivovým olejem, osolíme, opepříme, nasypeme bylinky a při 220 stupních 20 minut pečeme.
Poté vyjmeme z trouby, otočíme a 15 minut dopékáme, teplotu můžeme zmírnit.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.