Ohnivé aztécké arašídy s kakaem
Arašídy patří mezi potraviny s prokázanými pozitivními účinky na lidské zdraví. Jako drobnou delikatesu si můžete připravit ohnivé arašídy. Svůj recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
- 450 gramů nasucho opražených arašídů
- 2 lžíce kokosového cukru
- 2 lžíce vaječných bílků
- ½ lžičky mořské soli
- ¼ lžičky mletého chilli
- 3 lžíce tmavého kakaového prášku
V misce rozšleháme bílky, chilli, sůl a kokosový cukr. Přidáme arašídy a promícháme, aby se směsí rovnoměrně pokryly.
Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo vymazaný tukem. Ořechovou směs pražíme 4 minuty při teplotě 180 stupňů.
Vyjmeme arašídy z trouby a znovu je promícháme ve směsi bílků. Vrátíme je do trouby na další 4 minuty (dáváme pozor, aby se nespálily).
Dobře promícháme, aby se jednotlivé ořechy oddělily. Poprášíme arašídy neslazeným kakaem. Pak je poprášíme ještě jednou. Podáváme.
Související
-
Nepečené pistáciové brownies
Mezi zdravé a chutné ořechy patří zelené pistácie. Připravte z nich dezert, který rozhodně můžete mlsat bez výčitek. Recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
-
Italské mandlové sušenky
Originální recept na sladké mandlové sušenky nabídl posluchačům v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Jejich příprava je snadná, upečte si je doma.
-
Čokoládová quinoa s práškem z maky
Podzemní hlíza maka je známa pro své posilující účinky. Seženete ji v obchodech se zdravou výživou jako sušený mletý prášek. Ten pak můžete přidat třeba do kaše z quinoy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.