Čokoládová quinoa s práškem z maky

Podzemní hlíza maka je známa již tisíce let pro své posilující účinky a schopnost harmonizovat hormonální systém. Seženete ji v obchodech se zdravou výživou jako sušený mletý prášek. Ten pak můžete přidat třeba do kaše z quinoy. Svůj recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • ½ hrnku quinoy
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 25 gramů čokolády (75-80procentní)
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce prášku z maky
  • opražené oříšky a plátky kokosu
  • drobné ovoce

Quinou vaříme v čisté vodě s práškem z maky asi 15 minut, než se vstřebá voda.

Poté přidáme kokosové mléko, lněná semínka, kakao, med a nadrobno nasekanou čokoládu. Kokosové mléko také můžeme přidat k vodě, v níž vaříme quinou.

Všechno dobře mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí, aby se dostala ke každému semínku.

Přidáme oříšky a plátky kokosu (můžeme je předem opražit na pánvi, místo oříšků můžeme posypat skořicí a mletým lněným semínkem). Dozdobíme drobným ovocem.

Mohlo by vás zajímat