Thajské nudle s kuřecím masem a kokosovým mlékem
Zpestřete si jídelníček exotikou! Tento recept je poměrně jednoduchý a každý, kdo ho ochutná, je překvapen jeho lahodností.
- rýžové nudle
- kuřecí maso
- vejce
- škrob
- sladká paprika
- kurkuma
- mletý zázvor
- drcený koriandr
- olej
- kokosové mléko
- cibule
- pórek
- mrkev
- limetková šťáva
- případně chilli papričky
Kuřecí maso nakrájíme na stejnoměrné menší kousky. Přidáme škrob, syrové vejce, sůl a koření. Vše důkladně promícháme a necháme v chladu odležet.
Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme, pokapeme limetkovou šťávou a olejem a dobře promícháme.
V rozpáleném oleji opékáme nejprve připravené maso, poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, vzápětí na tenké nitky krájenou mrkev a na závěr pokrájený pórek.
Nakonec přidáme kokosové mléko. Vše důkladně promícháme a krátce podusíme spolu s uvařenými rýžovými nudlemi.
Pokrm přiostříme kapkami paprikového nebo chilli oleje a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.