Thajské nudle s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Zpestřete si jídelníček exotikou! Tento recept je poměrně jednoduchý a každý, kdo ho ochutná, je překvapen jeho lahodností.

Ingredience
  • rýžové nudle
  • kuřecí maso
  • vejce
  • škrob
  • sladká paprika
  • kurkuma
  • mletý zázvor
  • drcený koriandr
  • olej
  • kokosové mléko
  • cibule
  • pórek
  • mrkev
  • limetková šťáva
  • případně chilli papričky

Kuřecí maso nakrájíme na stejnoměrné menší kousky. Přidáme škrob, syrové vejce, sůl a koření. Vše důkladně promícháme a necháme v chladu odležet.

Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme, pokapeme limetkovou šťávou a olejem a dobře promícháme.

V rozpáleném oleji opékáme nejprve připravené maso, poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, vzápětí na tenké nitky krájenou mrkev a na závěr pokrájený pórek.

Nakonec přidáme kokosové mléko. Vše důkladně promícháme a krátce podusíme spolu s uvařenými rýžovými nudlemi.

Pokrm přiostříme kapkami paprikového nebo chilli oleje a podáváme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.