Speciální slanečkový salát s rýžovými nudlemi
Asi znáte bramborový salát se slanečky, ale kuchař Petr Stupka nabízí recept na trochu jinou variantu. Jedná se o salát, jehož hlavní součást tvoří vařené rýžové nudle, pokrájený ledový salát a samozřejmě i solidní porce slanečků a cibule.
- 250 gramů rýžových nudlí
- 150 gramů filetů ze slanečků
- 120 gramů červené cibule
- ½ ledového salátu
- 100 mililitrů oleje
- sůl
- ocet
- čerstvě mletý pepř
Rýžové nudle dáme vařit, nebo jen změknout do horké vody, vodu osolíme. Poté nudle scedíme a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a s olejem a solí ji šleháme v misce asi pět minut. Až cibule pustí šťávu a olej se zakalí, přidáme ocet a vše důkladně promícháme.
Slanečky nakrájíme na stejnoměrné proužky. Ledový salát nakrájíme na jemné nudličky.
Smícháme vše až těsně před podáváním, okořeníme mletým pepřem a nabízíme hostům.
Související
-
Zimní saláty našich předků
V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.
-
Kapr v houbové remuládě
K podzimu patří výlovy, a tak se určitě hodí připravit nějaké rybí jídlo. Kulinář Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování, nabízí recept na kapra v houbové remuládě.
-
Zdravé pokrmy z klíčků
Malé množství klíčků, semen a jejich výhonků má obrovský význam pro naše žití. To zdůrazňuje kulinář Petr Stupka a přidává pár receptů na pokrmy z klíčků pro inspiraci.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka