Speciální slanečkový salát s rýžovými nudlemi
Asi znáte bramborový salát se slanečky, ale kuchař Petr Stupka nabízí recept na trochu jinou variantu. Jedná se o salát, jehož hlavní součást tvoří vařené rýžové nudle, pokrájený ledový salát a samozřejmě i solidní porce slanečků a cibule.
- 250 gramů rýžových nudlí
- 150 gramů filetů ze slanečků
- 120 gramů červené cibule
- ½ ledového salátu
- 100 mililitrů oleje
- sůl
- ocet
- čerstvě mletý pepř
Rýžové nudle dáme vařit, nebo jen změknout do horké vody, vodu osolíme. Poté nudle scedíme a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a s olejem a solí ji šleháme v misce asi pět minut. Až cibule pustí šťávu a olej se zakalí, přidáme ocet a vše důkladně promícháme.
Slanečky nakrájíme na stejnoměrné proužky. Ledový salát nakrájíme na jemné nudličky.
Smícháme vše až těsně před podáváním, okořeníme mletým pepřem a nabízíme hostům.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.