Kapr v houbové remuládě

K podzimu patří výlovy, a tak se určitě hodí připravit nějaké dobré rybí jídlo. Kulinář Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování, nabízí svůj recept na kapra v houbové remuládě.

Ingredience
  • 800 gramů kapra
  • 250 gramů majonézy
  • 350 gramů nakládaných kyselých hub
  • menší cibule
  • sůl
  • citronová šťáva
  • olej

Záleží jenom na vás, zda bude remuláda spíše majonézová, nebo převládnou houby. Já osobně výrazný nálev z hub zašlehám do majonézy a přidám i několik jemně posekaných hub, případně cibulku a další zeleninu, je-li součástí zavařených hub. Ostatní houby pak nechám na samotné ozdobení pokrmu.

Filety z kapra osolte a nechte hodinku proležet. Potom maso osušte papírovou utěrkou a zprudka opečte na oleji, nebo potřete olejem a pečte na grilu. Stačí poměrně krátká úprava.

Ještě teplé maso pokapejte citronovou šťávou, nebo octem a po chvíli, až vychladne, ho vložte do připravené remulády. Dělám to zpravidla tak, že nechám kůži z filetu navrch, aby zůstala čistá, a celý spodek ryby leží v remuládě. Takto upravenou rybu nechte do druhého dne dobře zakrytou proležet v lednici.

Podávejte na listech salátu s opečenými toasty, dozdobte malým rajčátkem a houbami.

Související