Letní ovocné hity: osvěžující sorbet a dezert flameri
Ovocné sorbety v létě letí. Skvěle osvěží a navíc jsou velmi zdravé. Sorbet je vlastně ovocná zmrzlina nebo chladivý zmrzlinový nápoj. Doporučuje se podávat po hlavním pokrmu. Zkusit ale můžete také další letní hit – dezert flameri, jehož základem je kaše.
Malinový sorbet
- maliny
- cukr
- červené víno
- citronová šťáva
Čerstvé maliny prožeňte mixérem a pak je propasírujte přes sítko, abyste získali jen čistou šťávu bez peciček.
Přidejte trochu cukru a červeného vína, trochu citronové šťávy a vzniklou směs nechte zmrznout v mrazáku.
Když zmrzne, znovu ji rychle rozsekejte v mixéru a hned podávejte. Můžete dolít červeným vínem nebo sektem. Pokud je sorbet určen i pro děti, použijte malinovou šťávu.
Flameri
Z krupicové, rýžové, vločkové, ale třeba i pohankové kaše a letního ovoce připravíte naprosto skvělou lahůdku.
Když třeba vařím ovesnou kaši a trochu zbude, navrstvím ji do kastrůlku kupříkladu s lesními jahodami a borůvkami. Přidám trochou skořicového či vanilkového cukru a nechám vše zachladit. Druhý den den servíruji s kysanou smetanou nebo ovocným sirupem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.