Letní ovocné hity: osvěžující sorbet a dezert flameri

Ovocné sorbety v létě letí. Skvěle osvěží a navíc jsou velmi zdravé. Sorbet je vlastně ovocná zmrzlina nebo chladivý zmrzlinový nápoj. Doporučuje se podávat po hlavním pokrmu. Zkusit ale můžete také další letní hit – dezert flameri, jehož základem je kaše.

Malinový sorbet

Ingredience
  • maliny
  • cukr
  • červené víno
  • citronová šťáva

Čerstvé maliny prožeňte mixérem a pak je propasírujte přes sítko, abyste získali jen čistou šťávu bez peciček.

Přidejte trochu cukru a červeného vína, trochu citronové šťávy a vzniklou směs nechte zmrznout v mrazáku.

Když zmrzne, znovu ji rychle rozsekejte v mixéru a hned podávejte. Můžete dolít červeným vínem nebo sektem. Pokud je sorbet určen i pro děti, použijte malinovou šťávu.

Flameri

Z krupicové, rýžové, vločkové, ale třeba i pohankové kaše a letního ovoce připravíte naprosto skvělou lahůdku.

Když třeba vařím ovesnou kaši a trochu zbude, navrstvím ji do kastrůlku kupříkladu s lesními jahodami a borůvkami. Přidám trochou skořicového či vanilkového cukru a nechám vše zachladit. Druhý den den servíruji s kysanou smetanou nebo ovocným sirupem.

Mohlo by vás zajímat