Nepečené pistáciové brownies
Mezi zdravé a chutné ořechy patří zelené pistácie. Připravte z nich dezert, který rozhodně můžete mlsat bez výčitek. Recept nabízí výživová poradkyně a odborná garantka pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.
- 1 šálek loupaných pistácií
- 1/3 šálku kakaa
- 1/8 lžičky soli
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 až 3 lžíce javorového sirupu
- 1 až 2 lžíce vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
V mixéru rozmixujeme pistácie. Ve velké míse je smícháme se zbytkem ingrediencí.
Javorový sirup přidáváme opatrně. Přisladíme si tak, aby směs byla chuťově uspokojivá, ale jako s každým zdrojem cukru šetříme.
Vytvoříme si vlhké těsto a rozetřete ho, nebo pokud to půjde, mírně rozválíme na podložku. Rozkrájíme na čtverečky a ozdobíme několika dalšími pistáciemi.
Takto připravené brownies můžeme hned konzumovat, nebo uložit do ledničky k mírnému zpevnění.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka