Malinové muffiny
Maliny jsou mimořádně bohaté na vitamin C. Nejlépe chutnají čerstvé, ale můžete z nich upéct i skvělý dezert. Recept na zdravé malinové muffiny nabízí Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky nebo směsi bezlepkových muk
- ½ hrnku alternativního mléka (kokosového, mandlového)
- hrnek malin
- ½ hrnku ovesných vloček
- ½ prášku do pečiva
- 2 lžíce kokosového cukru
- špetka soli
- 1 žloutek
- vanilkový extrakt
- 2-3 lžíce olivového oleje
- lžička stévie
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. V druhé míse vyšleháme mléko, žloutek, vanilkový extrakt, olej a stévii.
Druhou misku nalijeme do první a promícháme. Opatrně vmícháme maliny a ovesné vločky.
Naplníme košíčky a pečeme 10 min na 200 stupňů a dalších 5 až10 minut na 180 stupňů.
Související
-
Snězte jeden pokrm s malinami denně, budete mít krásnější a zdravější kůži i vlasy
Maliny pocházejí z Asie a Severní Ameriky. Byly oblíbené už v Ježíšových dobách. Maliník je naší nejstarší ovocnou rostlinou, existuje mnoho odrůd s různou dobou sklizně.
-
Raw borůvkový dort
Borůvky jsou nabity zdraví prospěšnými látkami. Zkuste z nich vykouzlit trochu netradiční, ale o to zdravější, dezert. Doporučila ho v pořadu Přírodní lékárna dietoložka.
-
Meruňkový sorbet
Meruňky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu A a beta-karotenu. V létě můžete toto ovoce využít třeba na přípravu osvěžující a přitom zdravé zmrzliny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.