Malinové muffiny
Maliny jsou mimořádně bohaté na vitamin C. Nejlépe chutnají čerstvé, ale můžete z nich upéct i skvělý dezert. Recept na zdravé malinové muffiny nabízí Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky nebo směsi bezlepkových muk
- ½ hrnku alternativního mléka (kokosového, mandlového)
- hrnek malin
- ½ hrnku ovesných vloček
- ½ prášku do pečiva
- 2 lžíce kokosového cukru
- špetka soli
- 1 žloutek
- vanilkový extrakt
- 2-3 lžíce olivového oleje
- lžička stévie
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. V druhé míse vyšleháme mléko, žloutek, vanilkový extrakt, olej a stévii.
Druhou misku nalijeme do první a promícháme. Opatrně vmícháme maliny a ovesné vločky.
Naplníme košíčky a pečeme 10 min na 200 stupňů a dalších 5 až10 minut na 180 stupňů.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.