Meruňkový sorbet
Meruňky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu A a beta-karotenu. V létě můžete toto ovoce využít třeba na přípravu osvěžující a přitom zdravé zmrzliny. O recept na meruňkový sorbet se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
Ingredience
- 800 gramů zralých meruněk
- 100 mililitrů čerstvé pomerančové šťávy
- citrónová šťáva
- špetka soli
- lístky máty nebo meduňky na ozdobení
Meruňky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na malé kousky a nechte zmrznout.
Zmrzlé ovoce rozmixujte s pomerančovým džusem a případně, s ohledem na kyselost džusu, mírně přislaďte medem nebo kokosovým cukrem.
Zakápněte citrónem. Hotový sorbet podávejte ozdobený lístky čerstvé máty nebo meduňky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka