Meruňkový sorbet

Meruňky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu A a beta-karotenu. V létě můžete toto ovoce využít třeba na přípravu osvěžující a přitom zdravé zmrzliny. O recept na meruňkový sorbet se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 800 gramů zralých meruněk
  • 100 mililitrů čerstvé pomerančové šťávy
  • citrónová šťáva
  • špetka soli
  • lístky máty nebo meduňky na ozdobení

Meruňky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na malé kousky a nechte zmrznout.

Zmrzlé ovoce rozmixujte s pomerančovým džusem a případně, s ohledem na kyselost džusu, mírně přislaďte medem nebo kokosovým cukrem.

Zakápněte citrónem. Hotový sorbet podávejte ozdobený lístky čerstvé máty nebo meduňky.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.