Italské mandlové sušenky

Originální recept na sladké mandlové sušenky nabídl posluchačům v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Jejich příprava je snadná, upečte si je doma.

Ingredience
  • 200 gramů mandlí
  • 200 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cukru krupice
  • špetka soli
  • trochu mleté skořice
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • máslo na potření plechu
  • vejce nebo bílek na potření pečiva

Nejprve opražte oloupané mandle v troubě na 200°C. Asi třetinu mandlí rozsekejte v mixéru, nebo semelte. Zbytek mandlí hrubě překrájejte.

Poté promíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, mandle, sůl a skořici. Přidejte vejce a vytvořte ze všeho hutné těsto.

Z těsta tvořte válečky na dva prsty (2 až 3 centimetry v průměru), potřete je vejcem a pečte v troubě na 180°C asi 20 minut.

Po upečení krájejte z válečků šikmým řezem silnější plátky. Ty pak dosušte v troubě.

autor: Petr Stupka

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...