Italské mandlové sušenky

Originální recept na sladké mandlové sušenky nabídl posluchačům v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Jejich příprava je snadná, upečte si je doma.

Suroviny:
200 gramů mandlí
200 gramů hladké mouky
100 gramů cukru krupice
špetka soli
trochu mleté skořice
½ lžičky kypřicího prášku
2 vejce
máslo na potření plechu
vejce nebo bílek na potření pečiva

Nejprve opražte oloupané mandle v troubě na 200°C. Asi třetinu mandlí rozsekejte v mixéru nebo semelte, zbytek mandlí hrubě překrájejte.

Poté promíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, mandle, sůl a skořici. Přidejte vejce a vytvořte ze všeho hutné těsto.

Z těsta tvořte válečky na dva prsty (2 až 3 centimetry v průměru), potřete je vejcem a pečte v troubě na 180°C asi 20 minut.

Po upečení krájejte z válečků šikmým řezem silnější plátky. Ty pak dosušte v troubě.