Italské mandlové sušenky

Originální recept na sladké mandlové sušenky nabídl posluchačům v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Jejich příprava je snadná, upečte si je doma.

Ingredience
  • 200 gramů mandlí
  • 200 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cukru krupice
  • špetka soli
  • trochu mleté skořice
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • máslo na potření plechu
  • vejce nebo bílek na potření pečiva

Nejprve opražte oloupané mandle v troubě na 200°C. Asi třetinu mandlí rozsekejte v mixéru, nebo semelte. Zbytek mandlí hrubě překrájejte.

Poté promíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, mandle, sůl a skořici. Přidejte vejce a vytvořte ze všeho hutné těsto.

Z těsta tvořte válečky na dva prsty (2 až 3 centimetry v průměru), potřete je vejcem a pečte v troubě na 180°C asi 20 minut.

Po upečení krájejte z válečků šikmým řezem silnější plátky. Ty pak dosušte v troubě.

autor: Petr Stupka

Související

  • Dort „jako sachr“

    Jednoduchý recept kulináře Petra Stupky přinese zaručený výsledek. Dezert, který připomíná tradiční vídeňský sachr dort, potěší členy rodiny i nečekanou návštěvu.

  • Caesar, caprese, waldorf, coleslaw, nicoise. Vyzkoušejte slavné saláty

    Pro saláty existuje nepřeberné množství kombinací. Některé jsou ale skutečně osvědčené. Zorientujte se ve známých salátech a zkuste si je v létě připravit.

  • Jahodový dezert Šarlota

    Charlotte je francouzský dezert upravený do formy, která se plní cukrářskými piškoty, ovocem a jemným krémem nejčastěji ze žloutků. Recept na Šarlotu nabízí Petr Stupka.