Tofu v kari omáčce

Vegetariánský recept, který obsahuje zdravé koření jako skořici, hřebíček a kardamom, doporučila Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 kilogram pevného tofu (seženete v prodejně asijských potravin) nakrájeného na plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule oloupané a rozčtvrcené
  • 1 velká zelená paprika nakrájená na proužky
  • 1 lžička drceného česneku
  • 1 lžička čerstvě strouhaného zázvoru
  • 3 lžičky kari koření
  • 2 plechovky (250 mililitrů) rajčatové šťávy
  • 300 mililitrů kokosového mléka
  • 1 lžíce celých hřebíčků
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 kus celé skořice
  • sůl a pepř

Ve velké pánvi rozehřejeme na středním plameni olivový olej a osmahneme v něm kousky tofu dohněda a dokřupava. Pak tofu z pánve vyjmeme a dáme stranou.

V pánvi necháme zesklovatět cibuli společně se zelenou paprikou, přidáme zázvor s česnekem a osmahneme, dokud nezačnou vonět. Pak vmícháme kari.

Vrátíme do pánve tofu a přidáme rajčatovou šťávu, kokosové mléko, hřebíček, kardamom a celou skořici. Osolíme, opepříme a promícháme. Snižíme plamen na minimum a necháme probublávat zhruba 15 minut.

Související