Skořicový čaj
Skořice patří mezi nejsilnější antioxidanty, skvěle poslouží mimo jiné k posílení organismu. Proto bychom měli šálek kávy alespoň občas vyměnit za skořicový čaj. Jak ho připravit, poradila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
- 3 lžičky mleté skořice
- půl lžíce jedlé sody
- 1 litr vroucí vody
Tři plné čajové lžičky rozemleté skořice rozmíchejte s půl lžící jedlé sody v litrové konvici. Zalijte vařící vodou a nechte stát, dokud voda nevychladne.
Roztok přeceďte, zbavte sedliny a přikryjte pokličkou. Dejte chladit do lednice.
Pijte po jednom čtvrtlitrovém hrnečku čtyřikrát denně. Po dvou až třech týdnech dávku můžete snížit na jeden až dva šálky denně.
Účinně funguje i celá skořice vyvařená ve vodě.
Související
-
Zlaté mléko
Elixírem zdraví je zlaté mléko. Obsahuje totiž koření, díky kterému detoxikuje játra, zvyšuje imunitu a likviduje záněty. Recept připomněla Štěpánka Kutišová.
-
Čajové sušenky s medem a meruňkami
Čaj má blahodárné účinky na lidské zdraví. K šálku nápoje si můžete připravit i sušenky s čajem a meruňkami. Svůj recept prozradila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
-
Májská horká čokoláda
Blahodárným nápojem pro náš organismus může být horká čokoláda s kajenským pepřem a skořicí. Připravte si ji podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.