Zlaté mléko
Elixírem zdraví je zlaté mléko. Obsahuje totiž koření, díky kterému detoxikuje játra, zvyšuje imunitu a likviduje záněty. Recept připomněla Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
300 mililitrů mandlového (nebo kokosového) mléka
1 lžička kurkumy
1 centimetr skořicové kůry
1 centimetr zázvorového kořene
3 kuličky pepře (nebo špetka kajenského pepře)
1 lžička medu (nebo stévie či xylitolu)
případně špetka kardamomu
Mléko lehce zahřejeme. Zázvor oloupeme a rozčtvrtíme, poté s celou skořicí a medem přidáme do mléka. Necháme prohřívat, dokud mléko nezíská sytý zlatožlutý odstín. Pak slijeme do šálku a poprášíme trochou čerstvě mletého pepře.
Související
-
Kajenský pepř je velkým pomocníkem při hubnutí a prospívá srdci
Co kdybychom z kuchyňské zásuvky vytáhli jedno z nejběžnějších koření a použili ho na obnovení střevní stěny, zlepšení trávení i zničení rakovinných buněk? Není to nemožné.
-
Med léčí už tisíce let. Doporučuje se na hojení ran, snížení cholesterolu i při kocovině
Med jako oblíbené sladidlo provází lidskou kulturu po tisíciletí. Nejen, že se egyptská Kleopatra v medu a mléce koupala, ale již ve starověku to bylo i oblíbené platidlo.
-
Obyčejná skořice neobyčejně pomůže diabetikům, ve spojení s medem také tlumí bolest
Máte rádi sladké? Pokud vaše upřímná odpověď zní ano, pak naše upřímná rada zní: Ať vás skořice provází každým dnem! Jedná se totiž o naprosto zásadní koření.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.