Májská horká čokoláda

Blahodárným nápojem pro náš organismus může být horká čokoláda s kajenským pepřem a skořicí. Připravte si ji podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 hrnek alternativního mléka (mandlové, kokosové, ale třeba i kozí)
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • ¼ čajové lžičky mleté skořice
  • 1/8 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 polévková lžíce medu nebo několik kapek stévie

V menší misce smíchejte koření a kakao. Přidejte malé množství mléka a míchejte, až se vytvoří homogenní pasta.

V kastrolu zahřejte zbývající mléko pomalu na středním plameni a odstavte těsně před bodem varu.

Pomalu přidávejte pastu do kastrolu a míchejte nebo šlehejte, dokud nápoj nezhoustne. Nalijte do hrnku a přidejte med nebo stévii podle chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...