Májská horká čokoláda

Blahodárným nápojem pro náš organismus může být horká čokoláda s kajenským pepřem a skořicí. Připravte si ji podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 hrnek alternativního mléka (mandlové, kokosové, ale třeba i kozí)
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • ¼ čajové lžičky mleté skořice
  • 1/8 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 polévková lžíce medu nebo několik kapek stévie

V menší misce smíchejte koření a kakao. Přidejte malé množství mléka a míchejte, až se vytvoří homogenní pasta.

V kastrolu zahřejte zbývající mléko pomalu na středním plameni a odstavte těsně před bodem varu.

Pomalu přidávejte pastu do kastrolu a míchejte nebo šlehejte, dokud nápoj nezhoustne. Nalijte do hrnku a přidejte med nebo stévii podle chuti.

Související