Májská horká čokoláda

Blahodárným nápojem pro náš organismus může být horká čokoláda s kajenským pepřem a skořicí. Připravte si ji podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 hrnek alternativního mléka (mandlové, kokosové, ale třeba i kozí)
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1/4 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/8 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 polévková lžíce medu, nebo několik kapek stévie

V menší misce smíchejte koření a kakao. Přidejte malé množství mléka a míchejte, až se vytvoří homogenní pasta.

V kastrolu zahřejte zbývající mléko pomalu na středním plameni a odstavte těsně před bodem varu.

Pomalu přidávejte pastu do kastrolu a míchejte, nebo šlehejte, dokud nápoj nezhoustne. Nalijte do hrnku a přidejte med, nebo stévii podle chuti.

Související

  • Šípkový čaj

    Šípek působí preventivně proti infekcím a nachlazení, zpevňuje cévy a je to jeden z nejlepších léků proti paradontóze. Nejčastěji se šípky využívají pro přípravu čaje.

  • Jak si vyrobit domácí čokoládu a další zdravé čokoládové pochoutky

    Čokoláda patří mezi přírodní léky. V poslední době ji hojně doporučují i kardiologové. Pravidelná konzumace i jedné kostičky kvalitní čokolády snižuje riziko infarktu.

  • Čajové sušenky s medem a meruňkami

    Čaj má blahodárné účinky na lidské zdraví. K šálku nápoje si můžete připravit i sušenky s čajem a meruňkami. Svůj recept prozradila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.