Salát s rukolou a granátovým jablkem
Posilovat srdce pomáhá granátové jablko. Pokud ho chcete využít a připravit si skutečně zdravý pokrm, vyzkoušejte recept na salát Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
- 1 balení směsi listových salátů (nebo 3 listy lollo červeného salátu, 2 hrsti baby špenátu, 3 listy ledového salátu, 2 hrsti rukoly)
- 1-2 granátová jablka
- 1 jablko
- 6 snítek máty
- sůl, olivový olej
- citron nebo lžíce jablečného octa na dochucení
Saláty si omyjeme, lollo a ledový salát nakrájíme na menší nudličky a smícháme s dobře promytou rukolou a baby špenátem. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a nadrobno nakrájené jablko.
Granátové jablko rozřízneme podélně a vyloupneme semínka. Loupáme nad salátem, aby se na salát dostala všechna šťáva.
Přidáme špetku soli, citron nebo ocet a lžíci olivového oleje, zamícháme a podáváme. Příště můžeme jablko obměnit za kaki s trochou vlašských ořechů.
Související
-
Granátové jablíčko na zdravé srdíčko. Pijte denně sklenku šťávy a snížíte riziko mrtvice
Jedna z nejlepších zpráv týkající se přírodní medicíny přišla v roce 2013. Potvrdila to, co se o granátovém jablíčku už dávno šuškalo.
-
Sotýrovaný římský salát se sezamovými semínky
Nejvíc živin mezi saláty má salát římský. Obsahuje například pětkrát víc vitaminu C než salát ledový. Pro použití v kuchyni je tedy velmi vhodný, dá se i tepelně upravovat.
-
Salát z červeného zelí s piniovými semínky
Červené zelí patří mezi zdravé potraviny, které chrání lidský mozek. Do jídelníčku ho můžeme snadno zakomponovat třeba v salátu podle receptu Štěpánky Kutišové.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.