Salát s rukolou a granátovým jablkem

Posilovat srdce pomáhá granátové jablko. Pokud ho chcete využít a připravit si skutečně zdravý pokrm, vyzkoušejte recept na salát Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 balení směsi listových salátů (nebo 3 listy lollo červeného salátu, 2 hrsti baby špenátu, 3 listy ledového salátu, 2 hrsti rukoly)
  • 1-2 granátová jablka
  • 1 jablko
  • 6 snítek máty
  • sůl, olivový olej
  • citron nebo lžíce jablečného octa na dochucení

Saláty si omyjeme, lollo a ledový salát nakrájíme na menší nudličky a smícháme s dobře promytou rukolou a baby špenátem. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a nadrobno nakrájené jablko.

Granátové jablko rozřízneme podélně a vyloupneme semínka. Loupáme nad salátem, aby se na salát dostala všechna šťáva.

Přidáme špetku soli, citron nebo ocet a lžíci olivového oleje, zamícháme a podáváme. Příště můžeme jablko obměnit za kaki s trochou vlašských ořechů.

Související