Salát s rukolou a granátovým jablkem

Posilovat srdce pomáhá granátové jablko. Pokud ho chcete využít a připravit si skutečně zdravý pokrm, vyzkoušejte recept na salát Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 balení směsi listových salátů (nebo 3 listy lollo červeného salátu, 2 hrsti baby špenátu, 3 listy ledového salátu, 2 hrsti rukoly)
  • 1-2 granátová jablka
  • 1 jablko
  • 6 snítek máty
  • sůl, olivový olej
  • citron nebo lžíce jablečného octa na dochucení

Saláty si omyjeme, lollo a ledový salát nakrájíme na menší nudličky a smícháme s dobře promytou rukolou a baby špenátem. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a nadrobno nakrájené jablko.

Granátové jablko rozřízneme podélně a vyloupneme semínka. Loupáme nad salátem, aby se na salát dostala všechna šťáva.

Přidáme špetku soli, citron nebo ocet a lžíci olivového oleje, zamícháme a podáváme. Příště můžeme jablko obměnit za kaki s trochou vlašských ořechů.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.