Salát z červeného zelí s piniovými semínky

Červené zelí patří mezi zdravé potraviny, které chrání lidský mozek. Do jídelníčku ho můžeme snadno zakomponovat třeba v salátu podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
2 velké listy červeného zelí
¼ červeného zelí podélně jemně pokrájeného
1 velká šalotka
1 nastrouhaná mrkev
2 lžíce piniových oříšků
1 lžíce lněného, nebo olivového oleje
1 lžíce vymačkané citronové šťávy
½ lžičky citronové kůry
1 lžička medu
sůl a pepř

Dva velké listy zelí položíme na dno servírovací nádoby. V malé míse smícháme pokrájené zelí, šalotku, mrkev a piniové oříšky. Přidáme olej, citronovou šťávu, kůru a med. Dobře směs smícháme, okořeníme solí a pepřem.

Směs nandáme lžící na zelné listy. Salát tak můžeme konzumovat jako závitek v listu, nebo ho jednoduše jíme vidličkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.