Polévka s čínským jamem
Mnohé léčivé schopnosti má divoký čínský jam, mimo jiné upravuje hormonální nerovnováhu a působí jako antidepresivum. Jak ho ale využít v kuchyni? O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
1 šálek rozemletého jamu čínského
1 nakrájený sladký brambor (batát)
1 šálek prosa na noc namočeného
1 šálek rozemletých mandlí
Všechny přísady vložíme do hrnce. Přidáme šest šálků vody a vaříme po dobu 30 minut na mírném ohni.
Dochutíme špetkou soli a pepře a konzumujeme nejlépe na lačný žaludek.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka