Letní okurková polévka

Osvěžující lehké jídlo, které oceníte v parných dnech. To je letní okurková polévka podle receptu Petra Stupky. Nevaří se, naopak se podává vychlazená z lednice. Společně s toustovým chlebem se hodí k obědu i večeři.

Ingredience
  • 1 salátová okurka
  • 250 mililitrů kysané smetany, nebo tučného jogurtu
  • 2 plátky toastového chleba
  • malý stroužek česneku
  • sůl
  • směs koření na tzatziki
  • kopr

Oloupanou okurku nastrouhejte nahrubo. Přidejte k ní se solí rozetřený malý stroužek česneku. Promíchejte a nechte chvíli stát.

Mezitím si nadrobte toastový chléb. Ten následně zamíchejte do okurek spolu s kysanou smetanou a kořením.

Opět nechte vše stát v lednici, aby chléb nasál část tekutiny a polévku zahustil.

Podávejte s natí kopru a opečeným toastem. Případně i pár kapkami chilli omáčky.

Související

  • Rajčatová polévka s cuketou

    Polévku z rajského protlaku, do které se přidává i cuketa, případně dýně, připravuje kulinář Petr Stupka. Zkuste recept podle autora rozhlasového Kuchařského čarování i vy.

  • Staročeská polévka s nahým ovsem

    Tradiční zimní polévky připravovali naši předkové velmi často s vařenými obilkami, vločkami, krupkami a zeleninou. Kulinář Petr Stupka nabízí recept na staročeskou polévku.

  • Jarní špenátová polévka

    Osvědčený recept na špenátovou polévku nabízí kulinář Petr Stupka. Pokud doplníte, nebo zcela nahradíte špenát mladými kopřivami, získáte silnou zbraň proti jarní únavě.