Letní okurková polévka

Osvěžující lehké jídlo, které oceníte v parných dnech. To je letní okurková polévka podle receptu Petra Stupky. Nevaří se, naopak se podává vychlazená z lednice. Společně s toustovým chlebem se hodí k obědu i večeři.

Ingredience
  • 1 salátová okurka
  • 250 mililitrů kysané smetany, nebo tučného jogurtu
  • 2 plátky toastového chleba
  • malý stroužek česneku
  • sůl
  • směs koření na tzatziki
  • kopr

Oloupanou okurku nastrouhejte nahrubo. Přidejte k ní se solí rozetřený malý stroužek česneku. Promíchejte a nechte chvíli stát.

Mezitím si nadrobte toastový chléb. Ten následně zamíchejte do okurek spolu s kysanou smetanou a kořením.

Opět nechte vše stát v lednici, aby chléb nasál část tekutiny a polévku zahustil.

Podávejte s natí kopru a opečeným toastem. Případně i pár kapkami chilli omáčky.

Mohlo by vás zajímat