Petrželový taboulleh z quinoy
Velmi zdravým jídlem je taboulleh, salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně podávaný jako předkrm. Vyzkoušejte ho podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
Ingredience
- 1 šálek quinoy (nebo amarantu)
- 2 šálky vody
- ½ lžičky soli
- 1 šálek nadrobno pokrájené okurky
- 1 šálek jemně krájené petrželky
- ½ šálku jemně pokrájených jarních cibulek
- salátové listy na ozdobu
- máta, citronová šťáva, případně čerstvý česnek
Uvaříme quinou se solí ve dvou šálcích vody. Stáhneme z vařiče a necháme 10 až 15 minut stát.
Do vychladlé quinoy přidáme okurku, petržel a jarní cibulky. Ochutíme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Dokořenit můžeme několika lístky natrhané máty. Před podáváním vychladíme v lednici před podáváním. Servírujeme na salátových listech.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka