Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek obsahuje spoustu vitaminu C. Jednou z možností, jak jej zpracovat v kuchyni, je zdravé zelené pesto. Recept nabídla v pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.

Suroviny:
200 gramů medvědího česneku
20 mililitrů olivového oleje
50 gramů parmazánu
10 gramů sezamového semínka
sůl

Medvědí česnek omyjeme, společně s olejem vložíme do mixéru a jemně umixujeme. Přidáme parmazán, sůl a sezamové semínko. Pár vteřin ještě mixujeme, nicméně se snažíme zachovat strukturu semínka a kousky sýru.

Dáme do skleničky, směs zalijeme ještě trochou oleje. Pečlivě uzavřeme a necháme v lednici, kde vydrží několik měsíců.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...