Zeleninový barevný salát s polníčkem
Salát polníček je bohatý zejména na hořčík, nejdůležitější minerál proti stresu a na podporu kondice. Neměli bychom na něj tedy zapomínat při přípravě lehkých jídel. Jeden tip dává Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
2 hrsti rukoly
2 hrsti polníčku
1 červená paprika
½ žluté papriky
10 cherry rajčat
½ ks salátové okurky
2 vejce natvrdo
6 listů čerstvé bazalky
olivový olej, balzamiko, sůl
případně kozí či čerstvý sýr typu cottage
Zeleninu pečlivě omyjeme, necháme okapat, nakrájíme. Přidáme olivový olej, balzamiko a sůl, se zeleninou pečlivě promícháme.
Přidáme čtvrtky vajec a případně i sýr (nebo potrhanou sušenou šunku). Promícháme s již dochucenou zeleninou.
Související
-
Proti stresu a na podporu kondice zkuste salát polníček. Dochucujte různými zálivkami
Drobnolistý salát polníček patří mezi zeleninu, která by neměla zůstat opomíjena. V salátech působí čerstvým dojmem mladých aromatických lístků s příjemnou oříškovou chutí.
-
Sotýrovaný římský salát se sezamovými semínky
Nejvíc živin mezi saláty má salát římský. Obsahuje například pětkrát víc vitaminu C než salát ledový. Pro použití v kuchyni je tedy velmi vhodný, dá se i tepelně upravovat.
-
Špenát z kopřiv se ztraceným vejcem
Už naši předci využívali kopřivy k léčebným účelům, tyto byliny maximálně posilují organismus. Jak je využít v kuchyni, radí dietoložka Štěpánka Kutišová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.