Pečená zavařenina z arónie
Plody černé jeřabiny obsahují řadu prospěšných látek, které mohou pomoci v boji proti nejrůznějším nemocem. Jednou z možností, jak arónii zpracovat, je zavařenina. Svůj recept prozradila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
1 kilogram plodů arónie
300 až 500 gramů kokosového cukru
3 celé skořice
10 hřebíčků
Plody arónie dáme na plech spolu s dalšími surovinami, promícháme a pečeme, až pustí šťávu (asi hodinu na 180 stupňů). Na dochucení můžeme pokapat rumem. Naplníme do skleniček a otočíme dnem vzhůru.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka