Pečená zavařenina z arónie
Plody černé jeřabiny obsahují řadu prospěšných látek, které mohou pomoci v boji proti nejrůznějším nemocem. Jednou z možností, jak arónii zpracovat, je zavařenina. Svůj recept prozradila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
1 kilogram plodů arónie
300 až 500 gramů kokosového cukru
3 celé skořice
10 hřebíčků
Plody arónie dáme na plech spolu s dalšími surovinami, promícháme a pečeme, až pustí šťávu (asi hodinu na 180 stupňů). Na dochucení můžeme pokapat rumem. Naplníme do skleniček a otočíme dnem vzhůru.
Související
-
Chlorellový chia pudink
Malá zelená řasa chlorella pomáhá ke správnému trávení, vylučování, krevnímu oběhu i funkci detoxikačních orgánů. Ve formě prášku ji můžeme využít například do pudinku.
-
Jitrocelový sirup
Jitrocel pomáhá při kašli, působí protizánětlivě, klidní žaludek nebo urychluje hojení kožních poranění. Vhodným přípravkem, a to zejména pro děti, je jitrocelový sirup.
-
Rakytníkový likér
Rakytník je mimořádné bohatý na vitamin C, ale i další zdraví prospěšné látky. Jednoduchým způsobem z něj můžete připravit likér. Jak na to, poradila Štěpánka Kutišová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.