Chlorellový chia pudink

Malá zelená řasa chlorella pomáhá ke správnému trávení, vylučování, krevnímu oběhu i řádné funkci detoxikačních orgánů. Ve formě prášku ji můžeme využít například do pudinku, radí Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
1 čajová lžička chlorelly
1,5 polévkové lžíce chia semínek
10 polévkových lžic rostlinného mléka
ovoce podle chuti

Chia semínka a mléko smícháme, občas promícháme a počkáme asi 10 minut, než se semínka nasáknou a vytvoří hutnou konzistenci podobnou pudinku. Můžeme také nechat odležet přes noc v lednici.

Přidáme chlorellu a dobře promícháme. Ozdobíme nakrájeným ovocem a podáváme. Můžeme dle libosti obměňovat, přidat ořechy, sušené plody, koření a podobně.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

chariton.jpg

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

Koupit

Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.