Chlorellový chia pudink

Malá zelená řasa chlorella pomáhá ke správnému trávení, vylučování, krevnímu oběhu i řádné funkci detoxikačních orgánů. Ve formě prášku ji můžeme využít například do pudinku, radí Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
1 čajová lžička chlorelly
1,5 polévkové lžíce chia semínek
10 polévkových lžic rostlinného mléka
ovoce podle chuti

Chia semínka a mléko smícháme, občas promícháme a počkáme asi 10 minut, než se semínka nasáknou a vytvoří hutnou konzistenci podobnou pudinku. Můžeme také nechat odležet přes noc v lednici.

Přidáme chlorellu a dobře promícháme. Ozdobíme nakrájeným ovocem a podáváme. Můžeme dle libosti obměňovat, přidat ořechy, sušené plody, koření a podobně.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.