Rakytníkový likér
Rakytník je mimořádné bohatý na vitamin C, ale i další zdraví prospěšné látky. Jednoduchým způsobem z něj můžete připravit likér. Jak na to, poradila v pořadu Přírodní lékárna odbornice na zdravou výživu Štěpánka Kutišová.
Smícháme jeden váhový díl usušeného, rozemletého rakytníku a tři váhové díly destilátu (vodka, koňak, líh).
V uzavřené láhvi necháme louhovat tři týdny, občas protřepeme. Po scezení stáčíme do menších lahviček.
Lihový extrakt užíváme třikrát denně po 15 kapkách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.