Jarní podmáslová polévka

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Jarní podmáslová polévka

Dávno zapomenuté recepty mají své kouzlo, které stojí za to objevit. Mezi takové pokrmy patří jarní podmáslová polévka, připomněl ve svém pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka.

Ingredience
  • Podmáslí 1 litr
  • domácí široké nudle 160 g
  • cibule 60 g
  • česnek 20 g
  • máslo 50 g
  • smetana sladká 200 ml
  • vejce 4 kusy
  • rukola, pažitka
  • medvědí česnek,
  • libeček, sůl

V osolené vodě uvařte široké nudle. Vařené sceďte, nechte okapat a poté vmíchejte třetinu másla.

Na zbylém másle zapěňte na mírné teplotě jemně nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidejte posekané bylinky a vše zalijte podmáslím. Polévku osolte, zjemněte smetanou a přiveďte k varu.

Těsně po zavaření vložte do polévky vejce, nejlépe z misky, aby se vejce v polévce srazila. Vejce v polévce nevařte klokotem, jen je nechte pod poklicí bez varu asi 7 minut.

Poté větší lžící pošírovaná vejce vyjměte, rozdělte do talířů nebo misek, přidejte nudle a dolijte polévku.

Pro přípravu ztracených vajec je dobré vařit polévku v mělkém, nižším kastrolu nebo hlubší pánvi. Samozřejmě, že lze vejce v polévce rozšlehat, a přirozeně ji tak zahustí.

Související