Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Postní kuchyně v době Magdalény Rettigové
-
První písemná zmínka o pučálce pochází z Postily od Jana Rokycany z 15. století
Dnes bude čarovat příroda, přesněji, bude s tím čarováním pomáhat. Takovými kouzly oplývají klíčky, výhonky něco napučeného. Inu, je tady jaro a každoroční téma.
-
Masopustní radovánky budou letos bez velkých veřejných akcí, ale to nebrání upéci si něco dobrého
Nejprve si dáme zahřívací česnečku, na tu jsou zvyklí hlavně na horách na Slovensku, v Rakousku či v Bavorsku. Pak vás čeká recept na Masopustní křehulky.
-
Zabijačka - klasika a její moderní proměny se vzpomínkami posluchačů
V tomto čase, tedy období masopustním, nemůže na pořadu dne chybět zabíjačkové téma. A pomohli i samotní posluchači, protože po telefonu přidali i své vzpomínky a tipy.
-
Zimní saláty ze zelí, kořenů a slaných ryb
Možná si řeknete, že teď v zimě bude vhodnější spíše nějaké zahřívací téma, například polévky. Ale toto Kuchařské čarování přináší tipy na vyloženě zahřívací saláty.
-
Rolky, rolády, závitky na talíři a recept na záhorácký závitek s kysaným zelím
Závitek z rozklepaného vepřového boku nebo prorostlé krkovičky naplněný směsí cibule, špeku a kysaného zelí možná znáte pod názvem oravský vrabec nebo jiným.
-
Vydatná polévka je zkrátka základ, máme pro vás jednu staročeskou
Kuchařské čarování přináší inspirace na vydatné polévky z celého světa. Ale i z domova.
-
Abychom byli zdraví - pestré a čerstvé jídlo víc, než jen půl zdraví
Jak si vylepšovat a obohacovat jídelníček. Jez do polo syta, pij do polo pita, to je asi nejlepší redukční dieta. A k tomu přidáme recept na žitný kváskový chléb.
-
Každá chuťovka by měla mít sama za sebe svůj charakter
Co jsou to slavnostní maličkosti? Chuťovky, chlebíčky,… Ano, proč ne, ale jen tak na uvítanou, na lehké zakousnutí, aby po dobu večera neosychaly na stolech.
-
Inspirace Petra Stupky pro vánoční stůl - Štědrý večer, Boží hod a sváteční maličkosti
Nebude chybět recept na smaženého kapra docela bez kostí.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »