Okurková detoxikační polévka

Velice zdraví prospěšnou zeleninou jsou okurky. Vyženou parazity z vašeho těla a dokáží účinně bojovat proti migréně. Pro detoxikaci je skvělá okurková polévka. Recept na ní nabídla v pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 1-2 oloupané okurky (je možno použít i jednu malou cuketku)
  • 1-2 polévková lžíce pokrájené cibule
  • 1 oloupané avokádo
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • ¼ čajové lžičky mořské soli
  • ¼ čajové lžičky chilli papričky
  • špetka kajenského pepře
  • 1 šálek vody
  • sladká paprika na dozdobení

Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru. Sůl a chilli můžeme přidávat postupně podle chuti.

Dozdobíme špetkou sladké papriky nebo jejími grilovanými kousky. Můžeme vyzkoušet i variaci se stroužkem čerstvého česneku.

Máte-li v oblibě husté zeleninové krémy, vynechte šálek vody a získáte husté okurkové pyré, které je možné použít i jako přílohu k hlavnímu chodu, například plátku tresky.

Mohlo by vás zajímat