Ořechová nádivka
Máte chuť na zajímavou nádivku? Zkuste ořechovou podle receptu kulináře Petra Stupky. Můžete ji podávat jako originální přílohu k pečené drůbeži i jako samostatný pokrm.
- 5 starších rohlíků
- 80 gramů másla
- 130 mililitrů smetany
- 4 až 5 vajec
- 60 gramů kukuřičné krupice (polenty)
- 150 gramů lískových (nebo vlašských) ořechů
- sůl
- petrželová nať
- muškátový květ
Na pánvi rozpusťte máslo a v něm zapěňte polovinu nastrouhaných, nebo podrcených ořechů. Přidejte posekanou petrželku a na závěr vmíchejte do směsi na kostičky nakrájené rohlíky.
Můžete vše krátce osušit na plechu v troubě, aby pečivo zavonělo máslem.
V míse rozšlehejte smetanu a žloutky. Přidejte sůl, kukuřičnou krupici a muškátový květ. Směs nechte asi 15 minut stát.
Mezitím z bílků ušlehejte pevný sníh a máslem vymažte nádobu, ve které budete nádivku péci.
Nakonec všechny součásti zlehka promíchejte, vložte do formy a pečte asi 20 minut při 170 stupních.
Ořechovou nádivku můžete podávat jako samostatný pokrm s omáčkou i jako alternativu knedlíků k různým pokrmům, zejména k pečené drůbeži.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.