Kuře s paprikami

Kuřecí maso připravené společně se zeleninou, to je zdravý a chutný oběd. Receptů existuje nespočet, o svůj osvědčený se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 1 cibule pokrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku pokrájené najemno
  • 1 pokrájená chilli paprička
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1/3 hrnku suchého bílého vína
  • 3 pečené papriky pokrájené na plátky
  • sůl, pepř, bazalka

Rozehřejeme kastrol s olejem a opečeme kuře ze všech stran. Kuře vyjmeme a dáme stranou.

Do kastrolu vhodíme cibuli, česnek, chilli a restujeme pět minut doměkka. Poté přidáme drcená rajčata, víno a za občasného míchání přivedeme k varu.

Vložíme zpět kuře, přidáme pečené papriky, dochutíme solí a pepřem. Zakryjeme pokličkou a vaříme 30 až 40 minut, dokud není kuře měkké. Poté případně dochutíme a podáváme s čerstvou bazalkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.