Kuře s paprikami
Kuřecí maso připravené společně se zeleninou, to je zdravý a chutný oběd. Receptů existuje nespočet, o svůj osvědčený se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 cibule pokrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku pokrájené najemno
- 1 pokrájená chilli paprička
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1/3 hrnku suchého bílého vína
- 3 pečené papriky pokrájené na plátky
- sůl, pepř, bazalka
Rozehřejeme kastrol s olejem a opečeme kuře ze všech stran. Kuře vyjmeme a dáme stranou.
Do kastrolu vhodíme cibuli, česnek, chilli a restujeme pět minut doměkka. Poté přidáme drcená rajčata, víno a za občasného míchání přivedeme k varu.
Vložíme zpět kuře, přidáme pečené papriky, dochutíme solí a pepřem. Zakryjeme pokličkou a vaříme 30 až 40 minut, dokud není kuře měkké. Poté případně dochutíme a podáváme s čerstvou bazalkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.