Sicilská pomazánka

Chuť sušených rajčat s česnekem, mořskou rybkou ančovičkou a olivami se snoubí v sicilské pomazánce. Ochutnat ji doporučuje Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
450 gramů na slunci sušených rajčat v oleji scezených a nahrubo nasekaných
1 filátko z ančovičky rozmačkané s rajčaty
½ šálku řeckých oliv nahrubo nasekaných
4 stroužky utřeného česneku
¼ šálku nahrubo nasekaných kaparů

Suroviny jednoduše smíchejte a podávejte s topinkami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.