Sicilská pomazánka
Chuť sušených rajčat s česnekem, mořskou rybkou ančovičkou a olivami se snoubí v sicilské pomazánce. Ochutnat ji doporučuje Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
450 gramů na slunci sušených rajčat v oleji scezených a nahrubo nasekaných
1 filátko z ančovičky rozmačkané s rajčaty
½ šálku řeckých oliv nahrubo nasekaných
4 stroužky utřeného česneku
¼ šálku nahrubo nasekaných kaparů
Suroviny jednoduše smíchejte a podávejte s topinkami.
Související
-
Pravá rajčatová omáčka
Rajčata jsou bohatým zdrojem vitaminu C, draslíku a dalších zdraví prospěšných látek. Jedním z klasických pokrmů, které z nich můžete připravit, je rajčatová omáčka.
-
Fazolový dip se sušenými rajčaty
Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip.
-
Cudle (cuketové nudle) s krevetami
Cukety patří mezi nejběžnější plodiny na českých zahrádkách. Jedná se o ideální redukční zeleninu, která obsahuje mnoho prospěšných látek. Zkuste připravit zdravé nudle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.