Fazolový dip se sušenými rajčaty

Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip. Svůj recept prozradila Štěpánka Kutišová, výživová poradkyně a odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 4 v oleji naložená sušená rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje (můžete použít i olej ze sušených rajčat)
  • čerstvá bazalka
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl, pepř

Fazole rozmixujeme se sušenými rajčaty, olejem, hrstí čerstvé bazalky a citronovou šťávou na hladkou pastu.

Podle chuti osolíme, opepříme a případně okyselíme. Dochutit můžeme chilli papričkou nebo česnekem.

Doporučujeme podávát se zeleninou (řapíkatý celer, mrkev, paprika, okurka, cherry rajčátka).

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.