Fazolový dip se sušenými rajčaty

Fazole

Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip. Svůj recept prozradila Štěpánka Kutišová, výživová poradkyně a odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
1 konzerva červených fazolí
4 v oleji naložená sušená rajčata
2 lžíce olivového oleje (můžete použit i olej ze sušených rajčat)
čerstvá bazalka
šťáva z 1 citronu
sůl, pepř
zelenina k podávání (řapíkatý celer, mrkev, paprika, okurka, cherry rajčátka)

Fazole rozmixujeme se sušenými rajčaty, olejem, hrstí čerstvé bazalky a citronovou šťávou na hladkou pastu.

Podle chuti osolíme, opepříme a případně okyselíme. Dochutit můžeme chilli papričkou nebo česnekem.