Fazolový dip se sušenými rajčaty

Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip. Svůj recept prozradila Štěpánka Kutišová, výživová poradkyně a odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 4 v oleji naložená sušená rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje (můžete použít i olej ze sušených rajčat)
  • čerstvá bazalka
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl, pepř

Fazole rozmixujeme se sušenými rajčaty, olejem, hrstí čerstvé bazalky a citronovou šťávou na hladkou pastu.

Podle chuti osolíme, opepříme a případně okyselíme. Dochutit můžeme chilli papričkou nebo česnekem.

Doporučujeme podávát se zeleninou (řapíkatý celer, mrkev, paprika, okurka, cherry rajčátka).

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.