Fazolový dip se sušenými rajčaty

Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip. Svůj recept prozradila Štěpánka Kutišová, výživová poradkyně a odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 4 v oleji naložená sušená rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje (můžete použít i olej ze sušených rajčat)
  • čerstvá bazalka
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl, pepř

Fazole rozmixujeme se sušenými rajčaty, olejem, hrstí čerstvé bazalky a citronovou šťávou na hladkou pastu.

Podle chuti osolíme, opepříme a případně okyselíme. Dochutit můžeme chilli papričkou nebo česnekem.

Doporučujeme podávát se zeleninou (řapíkatý celer, mrkev, paprika, okurka, cherry rajčátka).

Související

  • Kuřecí jáhlové rizoto

    Mezi velice výživné suroviny patří jáhly. Jsou bezlepkové a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přemýšlíte, co z nich uvařit? Zkuste třeba jednoduché rizoto.

  • Dušené kuře s pórkem, bílými fazolemi a česnekem

    Zdravou kombinaci kuřecího masa a luštěnin představuje jídlo, které v pořadu Přírodní lékárna doporučila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová. Vyzkoušejte její recept.

  • Jarní quinoa

    V obchůdcích se zdravou výživou již zdomácněla quinoa. Tip na využití této velice výživné suroviny dala v pořadu Přírodní lékárna diabetoložka Štěpánka Kutišová.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.