Dušené kuře s pórkem, bílými fazolemi a česnekem

Zdravou kombinaci kuřecího masa a luštěnin představuje jídlo, které v pořadu Přírodní lékárna doporučila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová. Vyzkoušejte její recept.

Suroviny:
4 lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa
sůl, pepř
3 středně velké pórky rozkrojené po délce a pokrájené na kousky
4 stroužky nasekaného česneku
1,5 šálku kuřecího vývaru
2 plechovky bílých fazolí, propláchnuté a okapané
1 šálek mraženého hrášku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce pokrájeného kopru a výhonky na ozdobení pokrmu

Zahřejte olivový olej na vysoké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuřecí prsa okořeňte solí a pepřem, osmahněte na oleji do zlatova. Přendejte na talíř.

Do pánve přidejte pórek a česnek. Vařte při střední teplotě, často promíchejte, dokud není pórek změklý, asi 6 až 8 minut. Přidejte vývar a přiveďte k varu. Přidejte kuře a při střední teplotě poduste.

Vmíchejte fazole, hrášek, citronovou šťávu a pokrájený kopr do omáčky a nechte asi 2 až 3 minuty povařit. Servírujte obložené s koprovou natí.

Související

  • Kuřecí minutka s mangem

    Lehké jídlo s nádechem exotiky můžete připravit, pokud doma kromě kuřecího masa najdete také mango a zázvor. Recept na zdravou minutku nabídla Štěpánka Kutišová.

  • Fazolový dip se sušenými rajčaty

    Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip.

  • Kuřecí jáhlové rizoto

    Mezi velice výživné suroviny patří jáhly. Jsou bezlepkové a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přemýšlíte, co z nich uvařit? Zkuste třeba jednoduché rizoto.