Dušené kuře s pórkem, bílými fazolemi a česnekem
Zdravou kombinaci kuřecího masa a luštěnin představuje jídlo, které v pořadu Přírodní lékárna doporučila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová. Vyzkoušejte její recept.
Suroviny:
4 lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa
sůl, pepř
3 středně velké pórky rozkrojené po délce a pokrájené na kousky
4 stroužky nasekaného česneku
1,5 šálku kuřecího vývaru
2 plechovky bílých fazolí, propláchnuté a okapané
1 šálek mraženého hrášku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce pokrájeného kopru a výhonky na ozdobení pokrmu
Zahřejte olivový olej na vysoké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuřecí prsa okořeňte solí a pepřem, osmahněte na oleji do zlatova. Přendejte na talíř.
Do pánve přidejte pórek a česnek. Vařte při střední teplotě, často promíchejte, dokud není pórek změklý, asi 6 až 8 minut. Přidejte vývar a přiveďte k varu. Přidejte kuře a při střední teplotě poduste.
Vmíchejte fazole, hrášek, citronovou šťávu a pokrájený kopr do omáčky a nechte asi 2 až 3 minuty povařit. Servírujte obložené s koprovou natí.
Související
-
Kuřecí minutka s mangem
Lehké jídlo s nádechem exotiky můžete připravit, pokud doma kromě kuřecího masa najdete také mango a zázvor. Recept na zdravou minutku nabídla Štěpánka Kutišová.
-
Fazolový dip se sušenými rajčaty
Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip.
-
Kuřecí jáhlové rizoto
Mezi velice výživné suroviny patří jáhly. Jsou bezlepkové a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přemýšlíte, co z nich uvařit? Zkuste třeba jednoduché rizoto.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka