Malinové muffiny

Maliny jsou mimořádně bohaté na vitamin C. Nejlépe chutnají čerstvé, ale můžete z nich upéct i skvělý dezert. Recept na zdravé malinové muffiny nabízí Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky nebo směsi bezlepkových muk
  • ½ hrnku alternativního mléka (kokosového, mandlového)
  • hrnek malin
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • špetka soli
  • 1 žloutek
  • vanilkový extrakt
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • lžička stévie

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. V druhé míse vyšleháme mléko, žloutek, vanilkový extrakt, olej a stévii.

Druhou misku nalijeme do první a promícháme. Opatrně vmícháme maliny a ovesné vločky.

Naplníme košíčky a pečeme 10 min na 200 stupňů a dalších 5 až10 minut na 180 stupňů.

Mohlo by vás zajímat