Kari čočková polévka

Čočka patří do rodiny luštěnin a je dobrým zdrojem vlákniny, zlepšuje například symptomy syndromu dráždivého tračníku. Tip na zdravé jídlo z čočky dala dietoložka Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
4 velké stroužky česneku oloupané a jemně nasekané
2  střední žluté cibule jemně pokrájené
1 polévková lžíce olivového oleje
2 šálky čočky
10 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 šálek kukuřice
3 až 4 pokrájené mrkve
3 velké žluté brambory pokrájené na kostičky
¼ lžičky římského kmínu
2 lžičky kari
sůl

V malé pánvi orestujeme cibuli a česnek na olivovém oleji při střední teplotě do změknutí.

Dobře umyjeme čočku, do velkého hrnce přidáme vývar a další ingredience včetně česneku a cibule. Necháme vařit a občas zamícháme, vaříme nejméně hodinu.

Servírujeme teplé.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.