Maso nadivoko s jalovcem

Jídlo, pečené maso, vaření. Ilustrační foto

Koření jalovec je proslavené svým pozitivním účinkem na močovou soustavu a velké uplatnění má v léčbě kloubů a páteře. V kuchyni najde uplatnění v kombinaci s masem. Jeden ze svých receptů prozradila odborná garantka pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.

Suroviny:
libovolný druh masa (například králík, krůta)
cibule
sůl
hraška na zahuštění
vývar na omáčku
bobkový list
celý pepř
nové koření
jalovec
hřebíček
zázvor
tymián
muškátový oříšek

Na oleji zpěníme cibulku. Mezitím si koření kromě bobkového listu rozdrtíme v hmoždíři. Na cibulce necháme zatáhnout maso, přidáme koření, aby rozvolnilo vůni.

Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poslední půlhodinu varu přidáme hrašku rozmíchanou v trošce vody, abychom omáčku zahustili.

Související