Mandlový chléb
Mandle jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, obsahují také řadu vitamínů a dalších prospěšných látek. Kromě běžného využití z nich můžete umlít mouku a upéct chléb. Svůj recept prozradila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Ingredience
- 2 šálky mandlové mouky (300 gramů mletých mandlí)
- 2/3 šálku tapiokového škrobu, nebo manioku
- 2 polévkové lžíce lněného semínka
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce sody
- špetka soli
- 3 vejce
- ¼ šálku kokosového mléka
- 1 lžíce javorového sirupu
- ¼ šálku kokosového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a formu na chléb vyložíme papírem na pečení.
Smícháme suché ingredience v jedné míse a dobře promícháme mokré v jiné míse. Smícháme obě směsi dohromady a vlijeme do formy na chléb.
Dáme formu do trouby na 30 až 40 minut, nebo dokud chléb nezezlátne na povrchu a nepropeče se zevnitř (zkuste propíchnout špejlí, musí zůstat suchá).
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.