Jarní bylinková polévka

Krémová zeleninová polévka

Zdravý recept výživové poradkyně Štěpánky Kutišové, kterou znáte z pořadu Přírodní lékárna. Využijte bylinky jako popenec nebo kopřiva, díky nimž dostanete do organismu prospěšné látky.

Suroviny:
1 litr vývaru
1 lžíce másla
1 a ½ lžíce hrašky (hrachová mouka)
jarní bylinky (popenec, kopřiva, sedmikrásky, medvědí česnek, jahodník, řebříček apod.)
1 vejce
sůl, pepř

Z másla a hrašky vytvoříme jíšku, kterou vmícháme do vývaru. Asi 20 minut provaříme.

Potom přidáme velkou hrst opraných a jemně posekaných bylinek a necháme přejít varem. Přidáme rozšlehané vajíčko.

Podávat můžeme s osmahnutým grahamovým pečivem.