Jarní bylinková polévka
Zdravý recept výživové poradkyně Štěpánky Kutišové, kterou znáte z pořadu Přírodní lékárna. Využijte bylinky jako popenec nebo kopřiva, díky nimž dostanete do organismu prospěšné látky.
Suroviny:
1 litr vývaru
1 lžíce másla
1 a ½ lžíce hrašky (hrachová mouka)
jarní bylinky (popenec, kopřiva, sedmikrásky, medvědí česnek, jahodník, řebříček apod.)
1 vejce
sůl, pepř
Z másla a hrašky vytvoříme jíšku, kterou vmícháme do vývaru. Asi 20 minut provaříme.
Potom přidáme velkou hrst opraných a jemně posekaných bylinek a necháme přejít varem. Přidáme rozšlehané vajíčko.
Podávat můžeme s osmahnutým grahamovým pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.